Katse Kala

Katse Kala

10 Τρόποι για να είσαι ένας πιο χαρούμενος άνθρωπος

Για το λόγο ότι η ευτυχία και η χαρά ‘δημιουργείται’ και δεν ‘βρίσκεται’, εξαρτάται από το πως αντιλαμβανόμαστε εμείς τα πράματα κυρίως πνευματικά αλλά και με την έκβαση της ζωής μας σε συνάρτηση με τη διαχείριση που της κάνουμε. Με απλές και βασικές τεχνικές θα σας παραθέσουμε 10 από τις πιο απλές μεθόδους για να έχετε έρθει πιο κοντά στην δική σας ευτυχία.

Μιλήστε ή βρεθείτε με κάποιον άνθρωπο που αγαπάτε.
Θα μπορούσε να είναι ερωτική σχέση αλλά όχι απαραίτητα. Οποιοσδήποτε άνθρωπος, πόσο μάλλον φίλος/η σίγουρα θα νοιάζεται για εσάς. Επικοινωνήστε με άτομα που αισθάνεστε ότι ενδιαφέρονται για εσάς πραγματικά και συζητείστε για ότι σας απασχολεί, σίγουρα θα αισθανθείτε καλύτερα.

Γράψτε σε ένα χαρτί για ότι είστε περήφανοι ή ευγνώμον. Όλοι στη ζωή μας έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα που είμαστε περήφανοι για αυτά. Θα σας κάνει να νιώσετε ‘γεμάτοι’ και θα σας τονώσει την αυτοπεποίθηση. Μπορεί να είναι ακόμη και κάτι όχι τόσο σημαντικό, μέσα στη καθημερινότητα σας.

Διώξτε όλες τις αρνητικές σκέψεις μακριά. Προσπαθήστε να γράψετε όλες τις σκέψεις η ιδέες που σας κάνουν να νιώθετε άσχημα, σε ένα χαρτί, και όσο σας φανεί παράξενο διαβάστε το άλλη μια φορά και πετάξτε το χαρτί στα σκουπίδια. Ίσως να σας φανεί υπερβολικό, ωστόσο έχει αποτέλεσμα στους ανθρώπους.

Πηγαίνετε μια βόλτα έξω για.. ‘φρέσκο αέρα’. Παρότι φαίνεται λίγο δύσκολο σε στιγμές που δεν έχετε όρεξη, σίγουρα βοηθάει. Ένα καλό περπάτημα θα σας κάνει να χαλαρώσετε και παράλληλα θα σας γεμίσει ενέργεια για τη συνέχεια της ημέρας σε συνδυασμό με την αλλαγή παραστάσεων που θα βοηθήσει εξίσου.

Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική. Ένας κλασσικός τρόπος για να αισθανθείτε καλύτερα και παράλληλα να χαλαρώσετε είναι να βάλετε τα ακουστικά σας και να αφεθείτε σε μελωδίες που σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα καθώς αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον οργανισμό σας.

Γίνετε ευγενικός και ευχάριστος στους υπόλοιπους.
Χαμογελάστε σε ένα περαστικό ή αφήστε έναν άνθρωπο που βιάζεται να περάσει μπροστά σας από την ουρά. Κάντε κάτι καλό σε άλλους ανθρώπους και σίγουρα θα νιώσετε ευχαρίστηση καθώς πολλές έρευνες το αποδεικνύουν.

Γίνετε ευχάριστος και θετικός προς τον εαυτό σας. Όλα ξεκινάνε από εμάς καθώς εάν δεν έχουμε αυτογνωσία και εκτίμηση προς το πρόσωπο μας τότε δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε ευτυχισμένοι.

Μειώστε τη χρήση των Social Media. Είναι δεδομένο ότι πολλές φορές η επιρροή του ίντερνετ έχει αντίκτυπο στο συναίσθημα των ανθρώπων και παρότι προσφέρει αρκετά θετικά με την ευκολία της επικοινωνίας, παράλληλα προκαλεί σε κάποιες περιπτώσεις συγκρούσεις η εθισμό με αρνητικές συνέπειες για τη ζωή του ατόμου.

Ξεκινήστε να γυμνάζεστε.
Όχι απαραίτητα γυμναστήριο ή κάτι μονότονο που μπορεί να μην σας γεμίζει. Θα μπορούσε να είναι κάθε φυσική δραστηριότητα που μπορεί μόνο όφελος να σας προσφέρει.

Φτιάξτε στον εαυτό σας ένα υγιεινό πρωινό. Όπως λέει και η φράση η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται είναι ξεκάθαρα αληθής. Επίσης ότι κάνουμε ως πρώτη πράξη με το που ξεκινάμε τη μέρα μας, έτσι θα ακολουθήσει και η συνέχεια ως έκβαση της ημέρας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για υγιεινά φαγητά ωστόσο κατά κανόνα φρούτα και λαχανικά θα ήταν ιδανικό να τα επιλέξετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *